Dit is een deel van de speeltuin in Veenendaal, waar kinderen worden bedreigd en geslagen. De personen op de foto hebben niets te maken met de geschetste problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is een deel van de speeltuin in Veenendaal, waar kinderen worden bedreigd en geslagen. De personen op de foto hebben niets te maken met de geschetste problemen. © William Hoogteyling

Veenendaalse speeltuin wordt geterroriseerd door groep kinderen: ‘Als we niet betalen, slaan ze ons in elkaar’

Onder jonge ouders in Veenendaal is grote onrust ontstaan over een groep kinderen die enkele speeltuintjes en trapveldjes in de wijk opeisen. Volgens de ouders bedreigen, treiteren en slaan zij hun jonge kinderen. Ook wordt er met zwaar vuurwerk gegooid. In buurtapps lopen de spanningen op en kondigen vaders aan zelf in te grijpen.  

Slaan, schoppen, fietsen stelen, zwaar vuurwerk afsteken, rotzooi trappen, spugen, schelden, telefoons en laptops opeisen. Het gebeurt volgens de ouders allemaal in speeltuintjes en op trapveldjes in een Veenendaalse wijk aan de oostkant van de stad, door een groep jongens van 12, 13 tot 15 jaar. De ouders zijn boos, maar ook verontrust. Ze willen dat de wijkagent ingrijpt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht