Volledig scherm
Politie en brandweer onderzoeken auto die aan de Dr. Ramaerlaan in Den Dolder in brand werd gestoken. © Menno Bausch

Veertien tips na brand in auto’s Den Dolder

De betrokkenheid van de inwoners van Den Dolder bij het onderzoek naar de nog onopgeloste autobranden is groot, aldus de politie.

Bij het directe mailadres van het opsporingsteam, waar de bewoners tips en observaties naar toe kunnen sturen, zijn veertien tips binnengekomen. Die worden allemaal bekeken.

Op een speciale informatieavond over de autobranden vorige week vrijdag riep de politie aanwezigen op ogen en oren op te houden. De politie raadde de bewoners bijvoorbeeld aan de hond op andere tijden uit te laten of de route van het wekelijkse hardlooprondje aan te passen.

Gedrag

Volgens politiewoordvoerder Cornelie Hogeveen hebben heel wat bewoners hun gedrag aangepast om zo wellicht een handje te helpen de dader(s) van de zeven autobranden te pakken.

Ook de Zeister burgemeester Koos Janssen looft de betrokkenheid van de inwoners van Den Dolder. ,,De bijeenkomst heeft laten zien hoe enorm betrokken de inwoners van Den Dolder zijn. 145 inwoners hebben die avond hun mailadres opgegeven. Zij helpen actief mee om te zorgen dat de autobranden stoppen. De grote betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat er nu al veertien tips zijn binnengekomen.”

De afgelopen week is er in Den Dolder geen auto meer in vlammen opgegaan of is er een poging daartoe geweest. Of dat het gevolg is van de extra alertheid van politie en bewoners van het dorp, kan de politie niet zeggen. Hogeveen: ,,Dat zegt niet zoveel.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht