Volledig scherm
PREMIUM
Zes scholieren bereiden een discoavond voor in De Partner aan de Nedereindseweg in Nieuwegein. © Koen Laureij

Veilig starten met stappen in Nieuwegein

Tieners tussen 12 en 15 jaar krijgen in Nieuwegein weer de mogelijkheid hun eerste stappen in het uitgaansleven te zetten. Na veertien jaar komt er weer een discoavond voor jonge tieners. Komende vrijdag is de eerste, onder de naam 'The Glow'. 

In Nieuwegein is voor ons op dit moment niets te doen, roepen de meiden Zsorella (14), Miryana (13) en Britt (12) in koor. Samen met drie anderen organiseren de middelbareschoolleerlingen in het kader van hun maatschappelijke stage de disco. Ze dansen graag op dancehits, maar moeten al gauw naar Brothers in Bunnik om uit te gaan. Iets dat ze graag ook in de buurt willen doen, samen met vrienden van school.

  1. Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevolle herinneringen’
    indebuurt

    Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevol­le herinnerin­gen’

    17 juli 2014: de dag waarop een vliegtuig met 298 mensen werd neergeschoten boven een conflictgebied in Oekraïne. Een gitzwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, want het overgrote deel van de passagiers was Nederlands. Voor de Utrechtse Lisa Kroon kwam deze gruwelijke gebeurtenis heel dichtbij: haar ouders waren aan boord van het vliegtuig. Met Het Herinneringsboek en de website licht-puntjes.nl hoopt Kroon nu - vier jaar later - troost te bieden aan mensen die ook een dierbare zijn verloren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht