Mannentjes panda Xing Ya, een van de twee panda's die naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaan.
Volledig scherm
Mannentjes panda Xing Ya, een van de twee panda's die naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaan. © ANP

Veiling Ouwehands: Wie wil mee de panda's ophalen?

Wie wil de twee Chinese reuzenpanda's ontmoeten nog voordat ze naar Nederland komen? Het Ouwehands Dierenpark in Rhenen houdt een veiling: de hoogste bieder mag mee naar China om de dieren op te halen. 

Wie graag mee gaat, moet wel diep in de buidel tasten. Het hoogste bod staat nu op 5200 euro. De veiling loopt nog tot en met donderdag 30 maart. Op 12 april arriveren de twee dieren in Nederland.

Directeur Robin de Lange van het dierenpark noemt de reis naar China een unieke kans. ,,Dit kun je maar een keer in je leven meemaken. Volgens mij wordt het superleuk.''

Panda Gala

De veiling hoort bij het Panda Gala op 9 juni. Samen met het Wereld Natuurfonds hoopt Ouwehand zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een panda-project in China. ,,Daarnaast betalen we als dierenpark een miljoen dollar per jaar voor het in stand houden van de reuzenpanda's in China'', aldus De Lange.

De veiling loopt tot en met komende donderdag 30 maart. De winnaar reist met de Nederlandse delegatie mee naar China en woont ook de afscheidsceremonie van de panda's bij. De groep vertrekt op 9 april en keert op 12 april terug in Nederland. Rond 22.00 uur worden de panda's in Rhenen verwacht.

De Lange heeft geen idee hoeveel de veiling zal opbrengen. ,,We zijn maandag met 5000 euro als startbod begonnen. Het begint nu te lopen. Er is inmiddels 5200 euro geboden.''

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht