Femke de Winter en Rene van der Veer presenteren het 'Kookboek van het Jaar'
Volledig scherm
Femke de Winter en Rene van der Veer presenteren het 'Kookboek van het Jaar' © Angeliek de Jonge

Veldkeuken inspireert de Utrechtse Femke de Winter

Femke de Winter (43) van de Veldkeuken op Amelisweerd heeft al een prijs binnen. Het kookboek van de Utrechtse over dit ambachtelijke en biologische bedrijf werd 'Kookboek van het Jaar'. Ze maakt ook kans om Utrechter van het Jaar te worden. Hans van den Ham interviewde haar.

 1. Wie volgt Dafne Schippers op als Utrechter van het Jaar?

  Wie volgt Dafne Schippers op als Utrechter van het Jaar?

  Elfstedentocht gaat er met deze temperaturen niet komen. En of Zwarte Piet (op scholen) de Sint nog assisteert is afwachten, en een Utrechtse restaurant met een Michellinster is er ook dit jaar niet van gekomen. Maar er is ook goed nieuws in deze donkere dagen: uw krant houdt alweer voor de vierde keer de verkiezing van de Utrechter van het Jaar (UVHJ2015). De topper M/V mag uit Utrecht komen, maar ook uit de regio. Een persoon die positief opviel, een superprestatie leverde of voor anderen het verschil maakte. Wereldkampioen of Held van de straat, het kan. (Op de mobiele site en de app kan het even duren voordat het inschrijfformulier is geladen)
 2. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Buidelkonijn geboren in DierenPark Amersfoort
  Play

  Buidelko­nijn geboren in DierenPark Amersfoort

 2. Van beste stationspianist naar zingende pompbediende
  Play

  Van beste stationspi­a­nist naar zingende pompbedien­de

Utrecht