Volledig scherm
Concept van het PMC © promotie

Vele donaties verrassen Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum (PMC) heeft met obligaties zes miljoen euro opgehaald. Dat resultaat heeft de directie totaal verrast. Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur: ,,Echt fantastisch. Op de een of andere manier doet het centrum iets met mensen. Het raakt de emotie.''

Op de obligaties kon tussen 9 november en 15 december worden ingeschreven. De eigenaren van een obligatie (minimale waarde 1000 euro) krijgen na zeven jaar hun geld terug. De rente schenken ze aan het PMC.

Maar bij dit bedrag van zes miljoen bleef het niet. Als bijvangst van deze actie ontving het nieuwe ziekenhuis voor kinderoncologie, waarvoor maandag op De Uithof de eerste paal wordt geslagen, ook nog eens een bedrag van 4 miljoen aan schenkingen.

Sollicitaties
Niet alleen bij fondsen en donoren kan het PMC op veel sympathie rekenen, er is eveneens veel belangstelling voor een baan in het nieuwe ziekenhuis. Hier komen over twee jaar tussen de 800 en 1000 mensen te werken. Monissen: ,,Ik krijg elke week wel een paar open sollicitaties.'' Een groot deel van hen moet ze teleurstellen. Enkele brieven houdt ze in portefeuille.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) komt maandagmiddag speciaal naar Utrecht om de eerste paal te slaan voor het Prinses Máxima Centrum.
Het PMC (investering 170 miljoen euro) wordt hét eerste centrum in Nederland en Europa waar het onderzoek náár en zorg en behandeling ván kinderen met kanker worden samengebracht. Alleen in Amerika staat een dergelijk, vergelijkbaar kennisbolwerk: het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis.

Het PMC verrijst achter het Wilhelmina Kinderziekenhuis op De Uithof. Hiermee werkt het nieuwe ziekenhuis al geruime tijd samen. Nu staan in het WKZ al een kleine 25 bedden van het Máxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht