De EOD is ter plaatse bij het gebouw aan de Eendrachtlaan.
Volledig scherm
De EOD is ter plaatse bij het gebouw aan de Eendrachtlaan. © Koen Laureij

Verdacht pakketje bij bedrijf in Utrecht blijkt loos alarm

UPDATEEen verdacht pakketje dat bij het bedrijf equensWorldline op de Eendrachtlaan in Utrecht werd aangetroffen, blijkt geen explosief te bevatten.

Het pakket werd rond 08.20 uur aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen om het pakket te onderzoeken. Daaruit bleek dat er geen gevaar te duchten was. De afzetting is daarop door de politie opgeheven. Het is nog onduidelijk wat er in het pakket zat.

Uit voorzorg  werden ambulances en de brandweer opgeroepen. Medewerkers mochten het kantoorpand tijdelijk alleen via de zij-ingang betreden. Volgens een bedrijfshulpverlener was er binnen geen sprake van paniek. De eerste verdieping van het pand werd tijdelijk ontruimd.

Ander bedrijf

Vorige week werd het zelfde kantoorpand van equensWorldline in de Utrechtse wijk Kanaleneiland ook al ontruimd na de vondst van een verdacht postpakket. Dat bleek toen eveneens vals alarm. Volgens de bedrijfshulpverlener was de impact van het verdachte pakket de vorige keer groter. ,,Er werd toen ontruimd’’, zegt hij. ,,Nu is alleen de vleugel naast de postkamer ontruimd, maar daar zijn alleen flexplekken. Dus dat was prima op te lossen.”

In de afgelopen maand werden er in Nederland meerdere verdachte brieven naar bedrijven gestuurd. Een aantal daarvan ontplofte daadwerkelijk. 

Het pand van equensWorldline.
Volledig scherm
Het pand van equensWorldline. © AD
Hulpdiensten rukten uit naar het pand aan de Eendrachtlaan.
Volledig scherm
Hulpdiensten rukten uit naar het pand aan de Eendrachtlaan. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht