Volledig scherm
Een rechercheur onderzoekt een tas die de daders van de overval in Driebergen mogelijk hebben achtergelaten. © Michiel van Beers

Verdachte brute overval Driebergen nu vast voor inbraak

Een van de verdachten van een gewelddadige overval op een Driebergse sigarenzaak zit ook vast voor een woninginbraak die hij pleegde in Amsterdam.

De 18-jarige verdachte viel volgens justitie op vrijdagavond 30 december 2016 met twee anderen sigarenzaak Van Doorn aan de Hoofdstraat in Driebergen binnen. De verdachte droeg een pistool en sloeg de 70-jarige ondernemer daarmee op zijn hoofd. De echtgenote van de winkelier ontkwam door een andere kamer in te duiken en de deur op slot te doen. Ze belde 112.

De 70-jarige man werd in zijn eigen winkel mishandeld en de verdachten gingen er met pakjes sigaretten vandoor. De eigenaar, die de zaak al 47 jaar bestierde met zijn vrouw, zat nog weken met zijn hoofd in het verband.

Gesloten deuren

Nadat het tv-programma Opsporing Verzocht er aandacht aan besteedde, werden de drie aangehouden, maar na een tijdje kwam hij op vrije voeten. Vervolgens brak hij in de nacht van 30 mei op 1 juni in in een Rotterdamse woning. Voor dat vergrijp is hij inmiddels aangehouden en zit hij nog steeds vast.

De inhoudelijke strafzaak tegen de drie verdachten van de overval gaat begin januari 2018 verder. Die zal achter gesloten deuren plaatsvinden, omdat de drie op het moment van de overval minderjarig waren. 

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht