Volledig scherm
© William Harthoorn

Verdachte dodelijke aanrijding Renswoude reed in oude groene Opel Astra

De politie heeft vanochtend bekend gemaakt dat de verdachte van de dodelijke aanrijding in Renswoude op zondag 10 februari reed in een ruim twintig jaar oude groene Opel Astra. De bestuurder reed na het aanrijden van een 76-jarige vrouw in de Dorpsstraat door. Het slachtoffer bezweek twaalf dagen na de botsing aan haar verwondingen. 

Na gesprekken met getuigen en het bekijken van bewakingsbeelden concludeerde de politie dat de doorgereden auto hoogstwaarschijnlijk een Open Astra hatchback, model F is. Dit type is tussen 1991 en 1998 door de Duitse automaker gebouwd. Vermoedelijk is de auto van iemand uit de omgeving Renswoude/Scherpenzeel. 

(tekst loopt door onder foto)

Een voorbeeld van een groene Opel Astra hatchback model F uit de jaren 90.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een groene Opel Astra hatchback model F uit de jaren 90. © Politie.nl

Door de klap bij de botsing heeft de auto hoogstwaarschijnlijk schade opgelopen. Mogelijk heeft de eigenaar al een reparatie laten uitvoeren. 

Foutief kenteken

In een eerder persbericht over de aanrijding verspreidde de politie nog een gedeeltelijk kenteken dat vermoedelijk van de auto van de dader was, maar dat blijkt toch niet correct. Een link tussen dat kenteken en de Opel Astra is volgens de politie uitgesloten.  

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht