Uitgebreid politie-onderzoek op de Rietstraat in Utrecht nadat daar een man in een auto onder vuur werd genomen.
Volledig scherm
Uitgebreid politie-onderzoek op de Rietstraat in Utrecht nadat daar een man in een auto onder vuur werd genomen. © Koen Laureij

Verdachte liquidatiepoging Rietstraat niet vrij

Hagenaar Michael C. (46) blijft in de cel voor mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij aan de Rietstraat in de Utrechtse wijk Ondiep.

Het onderzoek naar de liquidatiepoging op de Utrechtse ‘Miki’ (42) is zo goed als afgerond.

Het beoogde slachtoffer ontkwam ternauwernood aan de dood door maandagmiddag 3 december 2018 hard achteruit te rijden met zijn auto. Hij raakte slechts gewond aan een hand, nadat vanuit een zwarte Volkswagen Transporter het vuur op hem werd geopend. In de Schut­straat troffen agenten later de bestelauto aan.

De rechtbank heeft het voorarrest van C. uit Den Haag verlengd, ondanks dat zijn advocaat deze week pleitte voor schorsing van zijn hechtenis. Dat gebeurde via een schriftelijk verzoek, omdat de zitting door de coronacrisis niet doorging. De verdachte werd net als een 35-jarige Limburger juli vorig jaar aangehouden. De Limburger is inmiddels weer vrij. Of hij vervolgd wordt voor zijn rol, beslist het Openbaar Ministerie (OM) in een later stadium.

Wel werd een 48-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats eind januari als derde mogelijke betrokkene aangehouden. Hij zit nog wel in de cel en zou de schoten hebben gelost. Het gerucht dat hij daarbij verkleed ging als zwarte piet klopt volgens het OM niet. Deze verdachte moet samen met de man uit Den Haag half juni opnieuw voor de rechter verschijnen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht