Verdachte Rabobankmoord bekent: Ik hoorde stemmen

VideoDe Pool Lukasz S. heeft vanmiddag in de rechtbank van Utrecht bekend dat hij in februari Corrie van den Brink uit Soest heeft doodgestoken. ,,Ik hoorde stemmen die zeiden wat ik moest doen. Ik ben ziek. Zonder die ziekte was dit nooit gebeurd.’’

Volledig scherm
Lukasz S. met zijn advocaat in de rechtbank vanmiddag. © Reneé van den Kerkhof

Ook werd duidelijk dat S. (31) in 2013 in Polen al is veroordeeld voor een poging tot doodslag. Hij zei vandaag dat het doodsteken van Van den Brink een tragedie is die hij graag zou willen terugdraaien.

Lukasz S. verscheen vandaag voor het eerst voor de rechter voor het doden van Van Den Brink. S. stak de 41-jarige vrouw neer omdat volgens hem stemmen in zijn hoofd dat zeiden. ,,Ik heb vaker van die kwade stemmen in mijn hoofd.’’

Toerekeningsvatbaar

S. verhuist woensdag van de gevangenis in Zaanstad naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht, waar zijn psychische gesteldheid onderzocht wordt. Daar wordt bekeken in hoeverre hij toerekeningsvatbaar was toen hij de vrouw in februari voor de Rabobank aan de Croeselaan doodstak.

Op 3 november is de inhoudelijke behandeling van de zaak. Dan krijgt S. te horen hoe lang het Openbaar Ministerie hem in de cel wil hebben.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht