Volledig scherm
De politie deed ook uitgebreid onderzoek na het ongeval. © Keistad nieuws

Verdachte van dodelijke aanrijding op Biltsestraatweg mag strafzaak thuis afwachten

De 37-jarige man uit Zeist die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Biltsestraatweg mag naar huis. De onderzoeksrechter heeft besloten dat zijn voorarrest vandaag wordt geschorst. Wel moet de enige verdachte in de zaak zich houden aan voorwaarden.

De verdachte moet zich komende maanden verplicht melden bij de reclassering. Bovendien moet hij zich melden voor behandeling. De rechter legde deze maatregelen op naar aanleiding van een ongeluk op  zaterdagnacht 9 maart op de Biltsestraatweg.

Volledig scherm
Van het ongeval werd een ‘reconstructie’ gemaakt met de auto van de verdachte, om meer over de toedracht te kunnen achterhalen. © AD

Daarbij kwam de Ierse uitwisselingsstudente Aoife O’Connell (21) om het leven. De vrouw werd aangereden door een auto, waarna de veroorzaker van het ongeval doorreed. De man uit Zeist meldde zich later die zaterdag alsnog op het politiebureau als bestuurder van de auto en werd aangehouden. De botsing vond ter hoogte van Fort De Bilt plaats rond 04.30 uur. De auto van de man werd later aangetroffen op een industrieterrein in Den Dolder.

Herhaling

Eind vorige maand besloot de onderzoeksrechter nog om het voorarrest van de man wel te verlengen. Niet vanwege vluchtgevaar, maar gezien de kans op herhaling. Advocaat Jamal el Hannouche zei daar eerder over: ,,Mijn cliënt gaat voorlopig zelf helemaal niet autorijden. Hij is heel erg geschrokken van wat gebeurd is en wil alleen naar huis om voor zijn kinderen te kunnen zorgen.’’ De man is huisvader, terwijl zijn vrouw kostwinner is. De hechtenis komt het zeskoppige gezin daarom slecht uit. ,,Hij en zijn familie zijn heel blij dat hij naar huis mag en in vrijheid het proces mag afwachten.”

De straf voor een dodelijk ongeval en daarna doorrijden kan oplopen tot meerdere jaren cel. Dit is onder meer afhankelijk van de toedracht, waarover nog veel onduidelijk is. Mede daarom vond eerder deze maand een ongevalsreconstructie plaats. Naar verwachting volgt in juni een eerste tussentijdse rechtszitting in de zaak tegen de man uit Zeist.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht