Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen voor het studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht, waar de omgebrachte Laura Korsman tot 11 juli woonde. © Sem van der Wal

Verdachte van moord studente in Utrechtse Bosboomstraat in oktober voor rechter

Zamir A. moet in oktober voor het eerst voor de rechtbank verschijnen. De 31-jarige man uit Nieuwegein wordt verdacht van moord of doodslag op zijn ex-vriendin in Utrecht: de 24-jarige Laura Korsman. De vrouw werd 11 juli levenloos in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat gevonden.

De man is beter bekend onder de naam dj Sammy G. en zit sinds de dag dat Laura dood werd gevonden in de cel. Inmiddels zijn de beperkingen die waren opgelegd opgeheven. Hierdoor mag hij weer contact hebben met meer mensen dan alleen zijn advocaat. Daarvoor mocht hij meer dan een maand geen contact hebben met de buitenwereld, vanwege het lopende onderzoek naar de gebeurtenissen in het studentenhuis.

  1. Utrechts formatiedossier openbaar? 'Alle informatie die de overheid bezit is van ons'
    PREMIUM

    Utrechts formatie­dos­sier openbaar? 'Alle informatie die de overheid bezit is van ons'

    Moet het Utrechts formatiedossier met de kiezers worden gedeeld of niet? Die vraag houdt de gemoederen onder politici en deskundigen bezig. Het AD Utrechts Nieuwsblad wil met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob) inzage krijgen in de documenten, maar de coalitiefracties GroenLinks, D66 en de ChristenUnie hebben aan de gemeente laten weten niets te willen openbaren. Het college van burgemeester en wethouders moet nog een besluit nemen over het verzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht