Volledig scherm
. © ANP

‘Verdrietig dat SP in Stichtse Vecht niet meedoet aan verkiezingen’

Het is ‘absoluut jammer’ dat de Socialistische Partij in Stichtse Vecht niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Dat stelt het landelijk partijbureau van de SP. Vorige week stapte een meerderheid van het bestuur van de afdeling in Stichtse Vecht op na onenigheid over de kieslijst. ,,Het is verdrietig dat het niet gelukt is om een kieslijst vast te stellen”, zegt een woordvoerder.

Voorzitter Dick Jager wilde tijdens de ledenvergadering een aantal schriftelijke steunbetuigingen inbrengen van leden die afwezig waren. Hij voerde aan dat de partijregels degelijke machtigingen toestaan. Een medewerker van de landelijke SP sprak dat tegen. Jager stapte een dag later op, samen met twee andere bestuursleden.

Statuten

Ook achteraf hield hij vol dat de schriftelijke steunbetuigingen toegestaan zijn. Dat moest hij deze week terugnemen: in de statuten staat dat alleen aanwezige leden hun stem mogen uitbrengen.

De twee overgebleven bestuursleden en een aantal actieve leden buigen zich de komende tijd over de toekomst van SP Stichtse Vecht. Daarbij krijgen ze wekelijks ondersteuning van de regiovertegenwoordiger, zegt de woordvoerder van het partijbureau. ,,Er is alle vertrouwen in de nieuwe mensen. Het is een actieve afdeling, met bijvoorbeeld een team dat inwoners ondersteunt met betrekking tot sociale zekerheid.” 

De SP is nu niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Stichtse Vecht.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De dag des oordeels voor restauranthouders door heel Nederland. Vandaag worden de felbegeerde Michelinsterren uitgedeeld. Restaurant Podium onder de Dom uit Utrecht wordt al jaren genoemd als kanshebber voor een Michelinster en eervolle vermelding in de Michelingids 2018, maar vist telkens achter het net. Wanneer het restaurant van Leon Mazairac voor komend jaar een Michelinster bemachtigt, betekent dat ook dat Utrecht weer voor het eerst sinds 2013 een sterrestaurant heeft. Karel V was het laatste restaurant met een die eer. La Provence in Driebergen, kasteel Heemstede in Houten, Blok's in Amersfoort, De Burgemeester in Linschoten, 't Amsterdammertje en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, de Nederlanden in Vreeland en de Hoefslag in Bosch en Duin horen vandaag of zij hun Michelinster mogen houden of niet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht