Verkeer op A2 rijdt weer, na chaos door gekantelde vrachtwagen met olijfolie

VideoBij Nieuwegein is vanochtend vroeg een vrachtwagen met olijfolie gekanteld. Het ongeluk gebeurde op de A2 ter hoogte van Nieuwegein-Zuid.  Het ongeluk veroorzaakte een enorme chaos op de snelweg, maar ook op de binnenwegen. Het verkeer rijdt nu weer.  

De vrachtwagen kwam in botsing met een personenauto, de bestuurder daarvan raakte gewond. Pas in de middag, iets voor half twee, werd de tankauto overeind getakeld en weggesleept. Daarna werd de weg weer vrijgegeven. 

De tank bleef ondanks de kanteling nog intact, er stroomde geen olijfolie uit. Wel moest de weg gereinigd worden en delen van de vangrail vervangen worden. Ook werd het asfalt hersteld. De tankwagen blokkeerde, volgens Rijkswaterstaat, drie van de vier rijstroken. Daardoor, stroopte het verkeer richting Utrecht op en ontstond er op de alternatieve route via de A27 een file. Een gekantelde auto bij knooppunt Everdingen richting Den Bosch, zorgde voor extra drukte op de weg. 

Ook op de binnenwegen rondom plaatsen als Culemborg en Hagestein stond het vanochtend vast en moesten automobilisten veel geduld hebben. De veerpont in Beusichem draaide ook overuren en file-mijders moesten lang in de rij staan om een plekje op de overvolle pont te krijgen. Als troost kregen zij een gratis kopje koffie aangeboden.  

Mist

De mist in het midden van het land maakte het er niet gemakkelijker op vanochtend. De spitsstrook op de A27 ter hoogte van Houten werd dichtgegooid. Na verloop van tijd konden automobilisten weer gebruik maken van de rijbaan. 

Volledig scherm
De schade aan de weg is groot © Koen Laureij

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht