Volledig scherm
Galecopperbrug op de A12 © Mel Boas

Verkeerschaos begonnen: al vroeg files door werkzaamheden Galecopperbrug

De gevolgen van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn al vroeg merkbaar. Voor zeven uur vanmorgen stond er al een file van een paar kilometer op de A12, zowel richting Arnhem als richting Den Haag.

Wegwerkers begonnen donderdagavond met het vervangen van voegen in de Galecopperbrug in de A12 over het Amsterdam-Rijnkanaal. De komende zes weken zijn diverse afritten bij de zuidkant van de brug afgesloten voor het verkeer. Ook zijn in oostelijke richting rijstroken dicht.

Rijkswaterstaat verwacht flink wat oponthoud voor automobilisten die vanaf Woerden of de A12 richting Arnhem willen rijden, met gemiddeld dertig minuten extra reistijd. Wie vanaf de A12 naar Nieuwegein, Kanaleneiland of Hoograven wil rijden, krijgt te maken met omleidingen.

Naar verwachting zorgen omrijdende automobilisten voor extra drukte in Nieuwegein, Kanaleneiland en Hoograven. Ook op de A27 kan het drukker zijn dan gebruikelijk, doordat verkeer Utrecht via de andere kant wil bereiken. In de richting van Den Haag is de Galecopperbrug wel gewoon open. Dat geldt ook voor en de op- en afritten van de noordelijke rijbaan.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht