Volledig scherm
Beelden van de live webcam vanochtend waarbij goed te zien is dat het spoordek op de plek wordt geschoven. © Stationsgebieddriebergenzeist.nl

Verkeerschaos blijft uit bij afgesloten spoorwegovergang Driebergen-Zeist

Op elke straathoek rondom het station Driebergen-Zeist stond vanochtend een verkeersregelaar, maar ze hadden weinig te regelen. Door de afsluiting van de spoorwegovergang is er een omleidingsroute ingesteld de komende weken. Door de vakantieperiode was het nog niet druk en het verkeer had geen moeite met het vinden van de alternatieve route.

Terwijl het spoordek langzaam op de plek wordt geschoven en kant-en-klare spoordelen huizenhoog opgestapeld liggen bij de spoorwegovergang, wordt er druk gewerkt aan het verwijderen van de laatste perrons. Automobilisten die op de Odijkerweg het spoor kruisen, zullen een vertrouwd gezicht missen: er is geen spoor te bekennen richting Bunnik. Alle rails en bielzen zijn verwijderd.

Het spoordek zou rond het middaguur op z’n plek moeten liggen. Het betonnen gevaarte wordt met een drukkracht van 190 ton op de plek geschoven met een snelheid van 15 meter per uur. De Arnhemse Bovenweg, ook enige tijd afgesloten voor alle verkeer, is inmiddels weer in gebruik genomen.

Naar verwachting rijden op 20 augustus de eerste auto's door de nieuwe onderdoorgang.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht