Volledig scherm
Auto’s moeten keren op de kruising Maliesingel. © Foto AD

Verkeerschaos op singel door ontbreken van borden

Het verkeer op de kruising Wittevrouwensingel/Maliesingel bij de Stadsschouwburg loopt de hele week al vast. Door de aanleg van een fietsstraat is de Maliesingel afgesloten, maar de gemeente heeft verzuimd de afsluiting goed aan te geven. Auto’s proberen nu te keren op de drukke kruising, waar dat eigenlijk niet kan.

De verkeerschaos op de kruising levert met name in de ochtendspits hachelijke situaties op, omdat duizenden fietsers via deze kruising richting de oostkant en De Uithof rijden. Op de plek waar de auto’s moeten keren, kan dat niet. Normaal gesproken mag je hier ook niet linksaf slaan, maar moet je rechtdoor de Maliesingel op. Er is te weinig ruimte om de draai te maken. Automobilisten die hier vastlopen, worden echter gedwongen dit wel te doen. Sommigen doen dat op de autostrook, daarbij onvermijdelijk de middengeleider rakend. Anderen kiezen de fietsstrook om naar links af te slaan of te draaien.

De gemeente zegt zich niet te herkennen in de klachten.  Volgens de woordvoerder staan er in een vroeg stadium al borden met omleidingsroutes. Ook voor verkeer dat vanaf de Kardinaal de Jongweg of  Eykmanlaan komt. 

Die borden staan er inderdaad en ook in sommige uitvalswegen in Wittevrouwen. Maar lang niet overal. Vanaf het Griftpark tot aan de kruising Wittevrouwensingel/Maliesingel kom je geen bord tegen. ,,We gaan de route nog een keer langs’’, zegt de woordvoerder van de gemeente toe.

Vorige maand deed zich een soortgelijke situatie voor op de Kaatstraat, die toen was afgesloten. Ook daar ontbraken de eerste dagen waarschuwingsborden en omleidingsroutes, waardoor auto’s massaal gingen keren en tegen de rijrichting in moesten rijden om hun bestemming te bereiken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht