De Lessinglaan in de wijk Oog in Al.
Volledig scherm
De Lessinglaan in de wijk Oog in Al.

Verkeersdrukte in Oog in Al neemt mogelijk af na plaatsen reistijdborden

De verkeersdrukte in de Utrechtse wijk Oog in Al wordt mogelijk minder als er bij de afrit van de A2 reistijdborden komen te staan. Nu hebben bewoners van de wijk te maken met veel auto’s tussen 24 Oktoberplein en Majellaknoop en vice versa.

Op de borden bij de A2 is dan te zien hoe lang het duurt om via de Wolfgang Pauliweg van de A2 naar Utrecht-West te komen, het alternatief voor de route door Oog in Al.

Met name in de ochtendspits zal de automobilist op de A2 te zien krijgen dat de alternatieve route, die een stuk langer is, toch sneller is. Naar aanleiding van eerdere moties en toezeggingen is onderzocht in hoeverre automobilisten geprikkeld kunnen worden om de alternatieve route via de Wolfgang Pauliweg te gebruiken. Fysieke maatregelen, zoals verkorten van de route of een betere aansluiting op de snelweg, zijn duur en zorgen niet voor minder verkeer in Oog in Al.

Zogenaamd verkeers- en mobiliteitsmanagement, dus het plaatsen van informatieborden, kan wel helpen, al tempert onderzoeker RHDW op voorhand de verwachtingen: echt grote verschuivingen zijn niet te verwachten. De komende tijd wordt met Rijkswaterstaat overlegd of het mag en kan. Tijdens een bewonersbijeenkomst die staat gepland voor 1 april komt een en ander aan de orde.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht