Volledig scherm
Ongeval bij de Biltse Rading. © Michiel van Beers

Verkeerslichten blijven langer aan op beruchte kruising Biltse Rading

De verkeerslichten bij de afrit A27/Biltse Rading, blijven langer werken. Dat heeft de gemeente Utrecht bekendgemaakt. Uit tellingen is gebleken dat het nog tot laat in de avond erg druk is. De verkeerslichten staan dan al op knipperen.

Aanleiding voor de tellingen was het laatste ongeval op 8 september waarbij twee auto’s hard met elkaar in botsing kwamen. Daarbij raakte één automobilist gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het is niet de eerste keer dat op die plek ongelukken gebeuren. In april was er ook een aanrijding met alleen blikschade.

Op Facebook regende het klachten over de gevaarlijke kruising. Met name over het feit dat de verkeerslichten al snel worden uitgeschakeld in de avonduren.

Als een automobilist vanaf de A27 uit het zuiden de afslag neemt en vervolgens linksaf richting Utrecht of rechtsaf richting De Bilt wil, dan wordt een goed zicht over de kruising belemmerd door het viaduct van de A27. Volgens veel gebruikers die op Facebook reageren, nemen veel automobilisten niet de moeite om te stoppen. Daardoor ligt een aanrijding op de loer.

Volgens de gemeente Utrecht blijven de verkeerslichten nu tot een half uur na middernacht in werking. Daarna gaan ze op knipperen. Om half zes in de ochtend gaan ze weer aan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht