Volledig scherm
Het omstreden bord van D66 bij het station. Het is inmiddels verwijderd. © Foto AD

Verkiezingsbord D66 verwijderd na tip oppositiepartij Forza De Bilt

Op last van de gemeente De Bilt is een verkiezingsbord van D66 verwijderd van de Soesdijkseweg in Bilthoven. Het bord was door D66 neergezet tegen een lantaarnpaal, op een plek waar dat volgens de vergunning niet was toegestaan.  

De gemeente werd hierover getipt door raadslid Peter Schlamilch van de lokale partij Forza De Bilt. Schlamilch moest zelf vorige maand van de gemeente acht Forza-posters verwijderen van verkiezingsborden in de gemeente De Bilt, omdat zijn partij niet meedoet aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Forza De Bilt kreeg een dwangsom opgelegd van 1200 euro als de posters zouden blijven hangen. Dat zette kwaad bloed bij de voorman van Forza De Bilt, die wordt gezien als het enfant terrible van de Biltse gemeenteraad. Schlamilch vond het van de gekke dat hij niet welkom was op de verkiezingsborden. Zijn partij doet niet mee aan de Europese verkiezingen, maar de Forza-voorman voelde zich wel geroepen om de burgers van zijn gemeente het advies te geven op een partij te stemmen die tegen Europa is.  

Overtreding

Schlamilch koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en verwijderde de borden. Maar een paar weken later kaartte hij bij de gemeente de overtreding aan van D66. Volgens Schlamilch en zijn fractie waren nog veel meer borden van D66 op een plek neergezet waar dat volgens de vergunning niet was toegestaan. D66 had die borden dan in de buurt van de vergunde locatie op een net iets gunstige positie bevestigd, aldus Schlamilch. 

De gemeente heeft naar aanleiding van de tip een inspectietocht gemaakt. ,,We hebben het bord op de Soestdijkseweg laten verwijderen’’, zegt een woordvoerder. ,,De overige borden die volgens de tipgever niet volgens de regels waren geplaatst, mogen blijven hangen. Het ging dan om centimeterwerk. Bovendien verliep de vergunning maandag en zijn ze inmiddels allemaal verwijderd.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht