Veel Nederlandse plofkrakers slaan vanuit de regio Utrecht toe in Duitsland, omdat daar banken en mobiele pinautomaten minder goed beveiligd zijn. Foto ter illustratie: deze plofkraak heeft niets met de zaak van vandaag te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel Nederlandse plofkrakers slaan vanuit de regio Utrecht toe in Duitsland, omdat daar banken en mobiele pinautomaten minder goed beveiligd zijn. Foto ter illustratie: deze plofkraak heeft niets met de zaak van vandaag te maken. © LKA NRW

Vermeende plofkrakers crashten met 296 kilometer per uur op de A2 bij Utrecht: ‘Ik was heel erg bang’

Een wilde achtervolging die eindigt in een ongeval in de Leidsche Rijntunnel. Agenten weten begin dit jaar genoeg, als ze drie mannen zien wegrennen bij een gecrashte Audi RS6, met daarin jerrycans benzine en bivakmutsen.

 1. Verdachte ‘Hans Pers’ die opriep tot rellen in coronatijd vloekt en tiert in rechtbank: ‘Ben jij Erdogan?’

  Verdachte ‘Hans Pers’ die opriep tot rellen in coronatijd vloekt en tiert in rechtbank: ‘Ben jij Erdogan?’

  Een vuurzee op de Daalsetunnel, bakstenen regelen en molotovcocktails maken. Na het lezen van deze alarmerende berichten op Telegram begint de politie een onderzoek. Gebruiker ‘Hans Pers’ loopt tegen de lamp, nadat hij een lijst met de adressen van politici deelt. De 21-jarige verdachte die schuilgaat achter dit pseudoniem moest zich woensdag verantwoorden bij de rechtbank.
  Utrecht
 2. Verdachte Utrechtse plofkraakbende (22) smeekt rechters: ‘Laat me vrij, ik ben geen crimineel boefje’
  PREMIUM

  Verdachte Utrechtse plofkraak­ben­de (22) smeekt rechters: ‘Laat me vrij, ik ben geen crimineel boefje’

  Zes Utrechters moeten zich nog dit jaar bij de rechter verantwoorden omdat zij als spil worden gezien van een internationaal opererende plofkraakbende. Ze hadden het vooral gemunt op Duitse pinautomaten. De rechtbank Midden-Nederland peinsde er woensdag niet over om één van hen, een 22-jarige Utrechter, te schorsen uit zijn hechtenis. Ondanks zijn smeekbede: ‘Laat me vrij, ik ben geen crimineel boefje’.