Volledig scherm
Het Centraal Station moest afgelopen februari tijdelijk dicht na brandstichting in een toilet. © Koen Laureij

Vermoedelijke dader toiletbrand Utrecht CS meldt zich bij politie

De vermoedelijke dader van de brandstichtingen in twee toiletten op de Jaarsbeurs en Utrecht CS in februari, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 22-jarige man uit Midden-Drenthe. 

De politie had deze week camerabeelden openbaar gemaakt waarop de vermoedelijke dader te zien is. Naar aanleiding van de beelden heeft de persoon zich gemeld.

Tot twee keer toe moest de brandweer op 24 februari uitrukken naar zowel de Jaarbeurs als Utrecht CS. Rond 18.30 uur werd brand gemeld op een toilet in een van de gebouwen van de Jaarbeurs, waar op dat moment de Motorbeurs in volle gang was. De centrale hal van de Motorbeurs moest vanwege de brand worden ontruimd.

Wateroverlast

Niet veel later kreeg de brandweer een melding van wateroverlast in de centrale hal van Utrecht Centraal. Ook hier moest uit voorzorg worden ontruimd. De wateroverlast bleek te worden veroorzaakt door de sprinklerinstallatie op een van de toiletruimtes, vanwege een brand in een handdoekenautomaat. De politie ging al snel uit van brandstichting en deed onderzoek.

Op een van de bewakingsbeelden was de vermoedelijke dader te zien. Deze heeft zich nu gemeld. Uit onderzoek moet nu blijken of de gezochte persoon ook iets met de brandstichtingen te maken heeft. De politie heeft het filmpje inmiddels weer offline gehaald.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht