Volledig scherm
Forensische en technische rechercheurs doen onderzoek op de vierde galerij van de flat aan de Weegbreestraat. © Caspar Huurdeman

Vermoorde man in flatwoning is 57-jarige Soester van Chinese komaf

UPDATEEen 57-jarige man van Chinese komaf, is zaterdagmiddag vermoord gevonden in zijn flatwoning aan de Weegbreestraat in Soest. De man lag midden in een plas bloed. 

Even na twee uur kreeg de politie een melding over een gewonde man in een woning. Het was buurman Bernard Fagel, die 112 waarschuwde, nadat hij was gealarmeerd door Chinese visite. ,,Zij haden zelf het alarmnummer gebeld, maar spaken alleen Chinees. Ze drukte mij de telefoon in handen’’, zegt hij.

Volgens politiewoordvoerder Hans Meuleman is niet uitgesloten dat het politieonderzoek in en aan de woning de komende dagen nog voortduurt. ,,Zeker als er bepaalde specialisten nodig zijn of als aanvullend buurtonderzoek nodig is’’. De politie bevestigd dat een geparkeerde auto voor de Wegbreestraat is afgevoerd voor onderzoek. Het zou gaan om de auto van het slachtoffer. 

Een bus van de CPDU (Coördinatie Plaats Delict Unit) stond zaterdag al snel voor de galerijflat geparkeerd. Forensische recherche ging in witte pakken de flatwoning in om mogelijke sporen veilig te stellen. De woning en galerij zijn nog steeds afgezet. 

De recherche wil graag in contact komen met eventuele getuige(n) via 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht