Volledig scherm
Op een deel van het Vredenburgplein wordt gewerkt aan de nieuwe inrichting. © AD

Vernieuwd Vredenburgplein pas begin 2019 klaar

De herinrichting van het Vredenburgplein is begin 2019 klaar. Drie maanden geleden liet wethouder Victor Everhardt de gemeenteraad nog weten dat de nieuwe bestrating eind dit jaar klaar zou zijn. Vorig jaar repte de gemeente van realisatie van het geheel in het eerste kwartaal van 2018.

In de bestrating van het nieuwe plein worden dertig tinten graniet verwerkt volgens een ontwerp van Jennifer Tee. Hiervoor is vorig jaar gekozen na onder meer een internetraadpleging van het publiek. Behalve andere bestrating krijgt het plein nieuwe verlichting, extra bomen en voorzieningen voor de marktkramen. Het is de afronding van de vernieuwing van Hoog Catharijne en muziekcentrum TivoliVredenburg.

Ruim een maand geleden werd een deel van het plein afgezet en de grond verwijderd. Daarna lag het werk ogenschijnlijk stil. Volgens een gemeentewoordvoerder moest eerst de toestand van de onderliggende parkeergarage onderzocht worden. Deze week zijn de voorbereidingen voor de bestrating hervat. Volgens haar verloopt het werk volgens planning.

Volledig scherm
Een artist's impression van het toekomstige Vredenburgplein. © Gemeente Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht