Bij het auto-ongeluk op de Uithof kwamen twee personen om het leven.
Volledig scherm
Bij het auto-ongeluk op de Uithof kwamen twee personen om het leven. © Mel Boas

Veroorzaker dodelijk ongeluk De Uithof was onder invloed van drank en drugs

UpdateDe man die in september 2016 op De Uithof een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij twee van zijn vrienden om het leven kwamen, reed niet alleen te hard en door rood, maar was ook onder invloed van drank en wiet.

Dat stelt het Openbaar Ministerie dat vandaag de aanklacht tegen verdachte Raymond N. (39) bekendmaakte. Toch voelt  N. zichzelf vooral óók een slachtoffer, verklaarde een van de nabestaanden van Leroy Ernst (26) vanmorgen tijdens de eerste rechtszaak over het dodelijke ongeluk. 

N. moest vandaag voor het eerst in een openbare zitting van de rechtbank verschijnen, maar kwam niet opdagen. Ook heeft hij geen advocaat meer. Een van de nabestaanden van een van de slachtoffers heeft de verdachte wel nog een keer  gezien en gesproken. ,,Hij gaf me een hand, maar het eerste wat hij zei was dat hij zelf ook slachtoffer was, omdat hij twee vrienden was kwijtgeraakt door het ongeluk”, zei de nabestaande tegen de rechter. „Hij legde de schuld buiten zichzelf en heeft me ook niet gecondoleerd.”

Dodelijk ongeluk

N. stak met de auto waarin hij en zijn twee vrienden Dylan Sahti (22) uit de Meern Leroy Quincy Ernst (26) uit Maarssen zaten, de Sorbonnelaan over. Volgens ooggetuigen probeerde hij nog net voor een bus de weg over te steken, maar werd aan de achterkant door de neus van de bus geraakt werd. Daarbij zou hij dus veel te hard en door rood hebben gereden. Nadat de auto door de bus was geraakt, klapte die op het verkeerslicht aan de andere kant van de kruising.

De rechtbank weet niet of de verdachte, die zelf ook zwaargewond raakte, fysiek en geestelijk in staat is de rechtszaak bij te wonen. Daarom gaat de politie nu naar hem op zoek. N. zou nog steeds bij Ashani werken. De zaak gaat op 22 mei verder.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht