Volledig scherm
Verpleegkundige Annette van Duijn (tweede van rechts) met twee collega’s aan ’t werk in het St. Antonius Ziekenhuis. © Marnix Schmidt

Verpleegkundigen met nieuwe aanpak weer in de rij voor St. Antonius Ziekenhuis

Zie verpleegkundigen niet langer als een verlengstuk van de arts, maar geef ze eigen verantwoordelijkheid en meer inspraak in hun werkomstandigheden. Dan staan ze weer in de rij, merkt het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Utrecht en Woerden.

Net als veel andere ziekenhuizen kampt ook het St. Antonius met veel openstaande vacatures, circa honderd op een personeelsbestand van circa zesduizend medewerkers. De werving van nieuw personeel leek de afgelopen jaren soms dweilen met de kraan open: velen verlieten het vak , kozen voor de verlokkingen via een detacheringsbureau of voor een bestaan als zelfstandige. ,,Een hoger salaris, vaste werktijden en soms zelfs een auto van de zaak waren verlokkingen die veel verpleegkundigen niet konden weerstaan’’, legt HR-manager Karen Leijnse van het ziekenhuis uit.

,,Verpleegkundigen kunnen gemiddeld uit zeven vacatures kiezen, maar we zien toch dat de uitstroom hier de laatste tijd afneemt. Dat is een positief signaal. Om dat te bereiken kijken we met verpleegkundigen steeds naar wat voor hen belangrijk is. Dat leidt tot meer eigen verantwoordelijkheid, mogelijkheden voor scholing en vooral het benutten van kennis en ervaring in de beroepsgroep.’’ 

Quote

Vroeger waren we het verleng­stuk van de arts, het is nu een vak op zich

Annette van Duijn, verpleegkundige

Verpleegkundige Annette van Duijn en voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad: ,,We krijgen meer zeggenschap over ons werk. Vroeger waren we het verlengstuk van de arts, het is nu een vak op zich. We kunnen iets doen met wat we als verpleegkundigen zien gebeuren. Zo moesten voorheen patiënten voor een CT-scan nuchter blijven vanwege mogelijke bijwerkingen van contrastvloeistof. In de praktijk kwam dat nauwelijks voor. Na onderzoek door een verpleegkundige is het protocol aangepast en hoeven, vaak kwetsbare mensen, niet langer nuchter te blijven. 

Op de intensive care is na onderzoek en scholing van een verpleegkundige het aantal patiënten met doorligwonden gedaald. Voor verpleegkundigen zijn er meer ontwikkelingsmogelijkheden, je kunt je specialiseren, maar ook doorgroeien als leidinggevende.’’

Spreekuren

Een ander voorbeeld zijn de spreekuren van verpleegkundigen op diverse afdelingen om patiënten voor te bereiden op operaties. Patiënten krijgen zo de gelegenheid alles te vragen over de gang van zaken rond de ingreep. ,,Het is leuk om te doen en voor de patiënten is het prettig dat zij goed geïnformeerd worden en al kennis hebben gemaakt met de afdeling en het personeel’’, voegt Van Duin eraan toe. 

Volgens Leijnse functioneert de nieuwe aanpak nu bijvoorbeeld al heel goed op de longafdeling, urologie en traumageriatrie. Daar staan de sollicitanten inmiddels in de rij. ,,Daar kunnen wíj weer kiezen.’’ De bedoeling is de aanpak verder uit te breiden. Het ziekenhuis trekt ondertussen extra geld uit om de werkdruk te verlichten. Zo moet ruimte ontstaan voor de nieuwe werkwijze.

Flexibiliteit

Niet alleen met meer eigen verantwoordelijkheid, maar ook met flexibeler arbeidsomstandigheden slaagt het Antonius Ziekenhuis er kennelijk in mensen te lokken en te binden. ,,We hebben bijvoorbeeld 12-uursdiensten op de intensive care ingevoerd, voor wie dat wil. Daardoor is het mogelijk met drie diensten een werkweek vol te maken. Dat vergt wel aanpassing bijvoorbeeld op het punt van voeding en rusttijden. We hebben dus gekeken naar meer flexibiliteit, zodat mensen kunnen kiezen wat past bij hun levensfase.’’

Bij de nieuwe werkwijze snijdt het mes aan twee kanten: ,,Het werk wordt aantrekkelijker en de zorg voor de patiënten verbetert erdoor’’, aldus Leijnse.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht