Volledig scherm
De brug in de Oostkanaaldijk in Maarssen bij Ballast Nedam is tot 1 september dicht. © Google Streetview

Verroeste brug in Maarssen dicht voor auto's

Een brug in de Oostkanaaldijk in Maarssen is voorlopig dicht voor auto's. De constructie is aangetast door roest.

De schade is geconstateerd na asfalteringswerkzaamheden. Ook onder water is onderzoek gedaan. Conclusie is dat de staalconstructie  zwaar is aangetast door corrosie en niet meer veilig is voor verkeer.

Het rijdek en de sluisdeur moeten worden opgeknapt. De brug is eigendom van Ballast Nedam, dat op het naastliggende terrein is gevestigd. Vanaf 1 september gaat een staalbedrijf aan de slag om de brug te vernieuwen. Het lukt niet eerder een aannemer in te schakelen vanwege  drukke orderportefeuilles en de zomervakantie.

De gemeente Stichtse Vecht meldt het jammer te vinden dat de renovatie tot die tijd op zich laat wachten. De werkzaamheden gaan zes weken duren. Na afloop kunnen auto's er weer over. Fietsers mogen nu wel over de brug.

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht