Volledig scherm
De kruising Keerkring/Zonnelaan in de wijk Sterrenberg (Huis ter Heide) waar de bewoner van Abrona gewond is achtergelaten na de aanrijding. © Google Maps

Verstandelijk beperkte bewoner Abrona gewond en onderkoeld achtergelaten op straat na aanrijding

Een nog onbekende automobilist heeft afgelopen zaterdag een cliënt van Abrona in de woonwijk Sterrenberg in Zeist aangereden en is vervolgens doorgereden. De verstandelijk beperkte bewoner van Abrona werd door passanten onderkoeld en met een gebroken heup gevonden. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft geen melding gekregen van de aanrijding op de hoek van de Evenaar en de Keerkring zaterdagmiddag. Een woordvoerster van Abrona zegt wel te verwachten dat de politie is ingeseind omdat de nog onbekende bestuurder het slachtoffer gewond en in hulpeloze toestand op straat heeft achtergelaten. Volgens getuigen zou het om een blauwe auto gaan.

Gestolen

Opvallend is dat de politie diezelfde avond tussen De Bilt en Soest een blauwe auto heeft klemgereden. De auto bleek als gestolen geregistreerd te staan. Een woordvoerder van de politie zegt dat ze de auto nog niet in verband met de aanrijding kunnen brengen omdat ze geen melding hebben gehad van de aanrijding.

Sterrenberg is onderdeel van Huis ter Heide en werd voorheen helemaal bevolkt door cliënten met een verstandelijke beperking. De oude paviljoens hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een moderne woonwijk waar Abrona, verspreid over de hele wijk, paviljoens heeft. Iedereen die in de wijk komt wonen, weet dat er cliënten van Abrona door de wijk kunnen lopen.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht