Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vertaler ‘homohaatmanifest’ vestigt zijn evangelische stichting in Amerongen

Evangelist Arjan Baan zal halverwege dit jaar met zijn stichting Heart Cry naar het voormalige diaconessenhuis in Amerongen verhuizen. Baan is een van de initiatiefnemers van de Nederlandse vertaling van het Nashville Statement, een Amerikaans document dat zich stevig uitspreekt tegen homoseksualiteit.

Baan is evangelist en directeur van de stichting Heart Cry. Die stichting heeft vorig jaar het tehuis van diaconessen in Amerongen gekocht en verwacht halverwege dit jaar naar het pand te verhuizen. 

,,Heart Cry is een interkerkelijke appèl- en opwekkingsbeweging die al langere tijd op zoek was naar een centrale plek in Nederland om de activiteiten en aanverwante bedieningen onder te brengen’’, schrijft de stichting op haar website. ,,De fulltime Bijbelschool ‘Gospel for Europe’ voor discipelschap, zending en evangelisatie Hilversum zal vanaf volgend jaar hier een definitieve plek krijgen, evenals de zaterdagopleiding van Bijbelschool Filadelfia. Naast de Bijbelscholen zal ook het platform Hart voor het gezin vanuit het gebouw in Amerongen gaan opereren.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht