Petra en Erik Bockmeulen uit Vianen genieten langs de waterkant van het mooie weer. Erik vist op brasem en Voorntjes en Petra leest op haar e-book een roman van Nora Roberts.
Volledig scherm
Petra en Erik Bockmeulen uit Vianen genieten langs de waterkant van het mooie weer. Erik vist op brasem en Voorntjes en Petra leest op haar e-book een roman van Nora Roberts. © Foto Raphael Drent

Vertier langs de Culemborgse waterkant: ‘We hebben de tijd’

Een digitaal boek en een hengel: meer dan dat hebben Petra en Erik Bockmeulen niet nodig om van de zon te genieten. 

Het stel uit Vianen is naar de Rijksstraatweg bij Culemborg afgereisd om, bij het water dat langs de weg loopt, hun stoeltjes uit te klappen en de parasol op te zetten. ,,We zijn gepensioneerd, dus we hebben de tijd’’, klinkt het.

Voorns en brasem

Terwijl Petra op haar e-reader een roman van Nora Roberts verslindt, gooit Erik een hengeltje uit. De vangst valt niet tegen: een paar voorns en een brasem. Het stel kan het zo wel de hele dag volhouden, zeggen ze. 

Er is immers ook rekening gehouden met de inwendige mens: voor het benodigde natje en droogje is een goed gevulde koelbox meegenomen. Om maar aan te geven: vertier vind je tijdens warme dagen praktisch om de hoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht