Volledig scherm
Bewoners van de Vlierboomstraat willen niet dat verwarde buurvrouw terug komt in haar woning. © Angeliek de Jonge

Verwarde vrouw die huis in Ondiep op wilde blazen komt vrij en krijgt nieuwe woonplek

De verwarde vrouw die in oktober werd aangehouden omdat zij haar woning aan de Utrechtse Vlierboomstraat op wilde blazen, komt maandag op vrije voeten. Dat heeft de Utrechtse rechtbank bepaald. 

Ze keert in elk geval niet in haar oude buurt (Ondiep) terug. Woningcorporatie Mitros zegt dat de vrouw ‘een andere plek krijgt om te wonen’. Waar dat is, zegt Mitros niet. ,,Mitros en andere partijen hebben daarin bemiddeld’’, laten de woningcorporatie en de gemeente Utrecht in een gezamenlijke verklaring weten. 

Het ging mis op 17 oktober toen hulpdiensten massaal uitrukten naar de wijk Ondiep. Volgens buurtbewoners zorgde de vrouw vaker voor overlast en had ze gedreigd haar woning op te blazen. Zij werd daarop aangehouden.  In de dagen die volgden lieten buurtbewoners weten dat de verwarde vrouw wat hen betreft niet meer welkom was in Ondiep. Aan haar woning werden spandoeken opgehangen met teksten die de wens van de buurt ventileerden: ‘Niet meer welkom, oprotten‘ en ‘Huis opblazen, niet meer welkom’.  

Buren waren er klaar mee dat de vrouw stelselmatig voor overlast zorgde en deze keer mensen die om haar heen woonden in gevaar wilde brengen. De borden zijn inmiddels verwijderd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht