Verwarring op Jaarbeursplein: u wilt hier fietsen, mag dat?
Het is een van de drukste punten in het gebied rond het station en levert nogal wat verwarring op bij passanten: een fietspad op het Jaarbeursplein veranderde plots in een voetpad.
Delen per e-mail
Officieel is de grijze strook richting momenteel een looppad, maar er zijn weinig mensen die zich aan de regels houden. Gek, want je kunt wel beboet worden. Het is een wirwar van fietsers, krantenverkopers, kinderwagens, voetgangers en haastige treinreizigers. „Het is vooral onhandig dat het vroeger een fietspad was”, vindt Quentin van Berkel, die hier vaak langskomt. „Nu is het niet meer duidelijk en houdt niemand zich aan de regels, ikzelf ook niet.” Dat kan tot gevaarlijk situaties leiden. Emile Korthuis, die het voor het eerst ziet, vindt het logisch. Emile denkt echter dat de politie er beter niet kan handhaven. „Het wijst zich vanzelf. Ik vind het er ook wel gezellig uitzien, om iedereen zo door elkaar te zien manoeuvreren.”
Lastige situatie
Gezellig is het misschien wel, maar het mag nog steeds niet en de kans dat het misgaat is groot. De gemeente beaamt dat het een lastige situatie is, maar legt uit dat het tijdelijk is. „Het klopt dat het eerst een gewoon fietspad was, maar vanwege de verbouwingen is het nu een looppad geworden”, vertelt Matthijs Keuning, woordvoerder van de gemeente. „Handhaving neemt het nu ook mee in hun vaste rondje, maar het is gewoon onmogelijk om daar de hele dag iemand neer te zetten. Het is iets tijdelijks, in september wordt de situatie weer normaal. Toch mag je hier nu niet fietsen.”
De Utrechtse fietsers trekken zich voorlopig nog weinig aan van de regels van de gemeente. „Het is hier een soort jungle. In Utrecht mag je nergens fietsen, maar je doet het overal”, lacht voorbijganger Paul Meijer vlak voordat hij zijn been over zijn fiets slingert en wegfietst.
Verder in het nieuws
-
Zzp’ers van failliete Joost Zorgt werken door, maar krijgen geen loon
Zzp’ers die voor de failliete thuiszorginstelling Joost Zorgt werken, trekken aan de bel omdat zij hun werkzaamheden wel blijven doen, maar er niet voor betaald krijgen. -
Update Verdacht pakketje Rabobank Culemborg blijkt vergeten tas
Het verdachte pakketje dat even voor 19.00 uur werd gevonden bij een filiaal van de Rabobank aan de Boerenstraat in Culemborg, blijkt een vergeten tas te zijn. De politie heeft de straat weer vrijgegeven. -
video 🍦IJssalon Luciano ontwaakt uit winterslaap: ‘Dit weer roept om ijs!’🍨
-
PREMIUM
‘Ga je wassen, zwarte lul!’ is de druppel: spelersgroep Argon wil niet verder met trainer
-
RTL Z promoveert wethouder Utrechtse Heuvelrug per ongeluk tot burgemeester
Er was volop verbazing toen RTL Z in een uitzending over de presentatie van de route van de Vuelta plotseling Chantal Broekhuis als burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug presenteerde. De wethouder van sport was in Breda om te horen waar het peloton van de Ronde van Spanje tijdens de tweede etappe in 2020 door de gemeente zal rijden.
-
Netflix voor cultuurliefhebbers heeft nog honderd leden nodig voor start in Utrecht
Netflix, maar dan voor cultuurliefhebbers. Dat is We Are Public. Tegen een maandelijks bedrag van 17 euro kan iedereen met de We Are Public-pas gratis naar tientallen voorstellingen, films en tentoonstellingen. Met nog honderd aanmeldingen te gaan, wordt de officiële start op zaterdag nog spannend. -
Advocaat snapt kritiek op komst Kramer en Bazoer niet: ‘We willen meedoen in play-offs, toch?’
Volop werd er gediscussieerd over het aantrekken van de jongens ‘met een krasje’ bij FC Utrecht deze winter: Michiel Kramer en Riechedly Bazoer. Trainer Dick Advocaat begrijpt de negatieve teneur niet zo. -
Kritiek op actieplan Samen voor Overvecht: het is een ‘mooi weer-folder’
Een ‘goedmakertje’. ‘De ambitie is positief, maar er zijn nog veel vragen en zorgen’. En ‘een mooi weer-folder’. Op een juichend onthaal in de wijk van zijn deze week gelanceerde plan Samen voor Overvecht kan de Utrechtse wethouder Kees Diepeveen nog niet rekenen.
In samenwerking met indebuurt Utrecht