Een traditie in Vianen dreigt te verdwijnen: opduwers en sleepboten, kleine en grote, komen naar het Sluiseiland voor de Nationale Sleepbootdagen.
Volledig scherm
Een traditie in Vianen dreigt te verdwijnen: opduwers en sleepboten, kleine en grote, komen naar het Sluiseiland voor de Nationale Sleepbootdagen. © William Hoogteyling

Viaanse traditie dreigt verloren te gaan: niemand staat op om de sleepbootdagen te organiseren

Twaalf keer is het evenement al gehouden in Vianen. Verspreid over drie dagen kwamen er een kleine 100.000 bezoekers op af. Toch komt hier op het Sluiseiland zeer waarschijnlijk geen 13e editie meer van de Nationale Sleepbootdagen.

 1. Boogbrug Vianen voltooit laatste vaartocht richting de snijbranders: ‘Zo spijtig dat hij er niet meer is’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Boogbrug Vianen voltooit laatste vaartocht richting de snijbran­ders: ‘Zo spijtig dat hij er niet meer is’

  Echt van harte begon ’ie niet aan zijn laatste vaartocht, de Boogbrug Vianen. Tot laat in de zondagavond lag het gevaarte nog op z’n plek tussen Nieuwegein en Vianen. Het omhoog tillen van de brug op een ponton duurde langer dan voorzien. Maar rond 23.00 uur was de brug ‘los’ en rond 23.30 uur kon de laatste vaartocht een aanvang nemen. Zo'n twee uur later kwam de kolos aan op de plaats van bestemming, de even verderop gelegen Prinses Beatrixsluis. Daar wordt een begin gemaakt met de sloop.

In samenwerking met indebuurt Utrecht