Volledig scherm
Een van de slachtoffers brak twee middenhandsbeentjes in zijn rechterhand © Eric Kok

Vier aangiftes tegen Leersumse ‘e-bikehater’

De Leersumse ‘e-bikehater’ heeft vermoedelijk minimaal vier keer toegeslagen. De politie heeft inmiddels vier aangiftes binnen van e-bikers die (bewust) zijn aangereden.

De politie pakte de 29-jarige man vorige maand op, kort nadat hij een 53-jarige Driebergenaar had aangereden op de Arnhemse Bovenweg in Zeist. Het slachtoffer kwam hard ten val en brak een sleutelbeen. In januari van dit jaar had de Leersummer, die zich op een ‘gewone’ fiets verplaatst, het op dezelfde weg gemunt op een 58-jarige inwoner van Doorn. Deze e-biker brak twee middenhandsbeentjes in zijn rechterhand en deed onlangs zijn verhaal tegenover deze site.

De politie heeft volgens een woordvoerder inmiddels vier aangiftes binnengekregen van e-bikers die zijn aangereden. De Leersummer is inmiddels weer vrijgelaten, maar het onderzoek naar hem loopt nog.  Over het motief van de verdachte laat de politie zich niet uit. Volgens een van zijn slachtoffers zou hij de moedwillige aanrijdingen hebben ontkend tijdens het politieverhoor.

Onbevangen

De inwoner van Doorn die slachtoffers was van de ‘e-bikehater’ ondervindt nog altijd de gevolgen van de aanrijding. De kracht in zijn rechterhand is beperkt. De Doornaar fietst wel weer volop, maar minder onbevangen dan voordat hij werd aangereden, zei hij. ,,Als iemand mij nu wil inhalen, ga ik niet zo snel meer aan de kant.” 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht