De vier plat gereden jonge eendjes en de dode moeder eend in Houten.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier plat gereden jonge eendjes en de dode moeder eend in Houten. © Facebook Dierenambulance de Heuvelrug

Vier jonge eendjes en moedereend doodgereden in Houten: ‘Dit is met opzet gebeurd’

Boos en erg verdrietig, dat waren ze vandaag bij de Dierenambulance Heuvelrug, toen vrijwilligers vier platgereden jonge eendjes en moeder eend van het wegdek in Houten moesten schrapen. De automobilist was doorgereden. ‘Als je onze vrijwilligers aan het huilen krijgt, heb je het wel heel bont gemaakt’, schreven de medewerkers van de ambulance op de Facebook-pagina.

 1. Garagehouder uit Soest blijft inbouwen geheime drugsruimtes in auto’s ontkennen: ‘Ik was juist de specialist die ze verwijderde’
  PREMIUM
  update

  Garagehou­der uit Soest blijft inbouwen geheime drugsruim­tes in auto’s ontkennen: ‘Ik was juist de specialist die ze verwijder­de’

  Er is aanvullend onderzoek nodig naar de garagehouder in Soest, die wordt verdacht van het inbouwen van geheime drugscompartimenten in auto’s van criminele klanten. De rechtbank in Utrecht honoreerde gisteren het verzoek van de verdediging om de monteurs te horen, die tijdens de inval in 2018 sleutelden aan een verdacht voertuig. Ook de camerabeelden moeten opnieuw worden bekeken.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 3. Wat er is gebeurd met de hoop en euforie van 5 mei 2020: ‘Onderling vertrouwen heeft knauw gekregen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Wat er is gebeurd met de hoop en euforie van 5 mei 2020: ‘Onderling vertrouwen heeft knauw gekregen’

  Corona gooide keihard roet in het eten, maar Utrecht zat niet bij de pakken neer. Al zaten we gedwongen thuis, toch werd Bevrijdingsdag 2020 een feest om nooit te vergeten. In de stad hing een euforische sfeer van saamhorigheid. Mét elkaar gingen we dit varkentje wassen. Een AD-drone haalde ontroerende beelden op van blije, zwaaiende, hoopvolle Utrechters. Heerlijk om terug te kijken. Zeker nu, één jaar later. Met eindelijk licht aan het einde van een tunnel die zoveel langer is gebleken dan we destijds konden vermoeden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen
  Play

  Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen

 2. Twee ongevallen met meerdere slachtoffers in Amersfoort
  Play

  Twee ongevallen met meerdere slachtof­fers in Amersfoort

Utrecht