Vier leuke activiteiten tijdens Sint Maarten in Utrecht

indebuurtDeze week is het Sint Maartensweek in Utrecht, met als ultiem hoogtepunt natuurlijk de lichtparade die zaterdagavond 10 november door de binnenstad trekt. Maar er is nog veel meer te doen! We hebben vier leuke activiteiten voor je op een rij gezet.

Sint Maarten in Leidsche Rijn

Volledig scherm
© Sint Maarten Parade

De parade mag dan traditioneel gezien het hoogtepunt van Sint Maarten zijn, op vrijdag 9 november is het ook al feest. Om precies te zijn op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Daar wordt het Sint Maartensvuur ontstoken, doet het Lichtpaard zijn intrede en maken dj’s en muzikanten het feestje compleet.

Hier lees je meer over de Sint Maarten Parade.

Sint Maarten Parade

Volledig scherm
© AD Utrechts Nieuwsblad / © Jaap de Boer

Voor veel kinderen het allerleukste van Sint Maarten in Utrecht de Sint Maarten Parade. Op zaterdag 10 november trekt die door Utrecht. Het beroemde, verlichte paard paradeert door de straten, er is muziek en natuurlijk volgen heel veel kinderen het paard in een stoet met een zelfgemaakte lampion. Extra tof: dit jaar torent er ook een metershoge Domtoren-lichtsculptuur boven de parade uit. De optocht vertrekt om 18:00 uur van het Domplein. Leuk om naar te kijken, of om met de kinderen mee te lopen.

Hier lees je meer over de Sint Maarten Parade (inclusief de route).

Sint Maarten-kinderfeest in de Domkerk

Volledig scherm
© ANP

In de Domkerk is zondag 11 november, net als andere jaren, het grote Sint Maarten-kinderfeest. Dat wordt georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit Utrecht. Ze kunnen er lampionnen maken, iets eten en liedjes zingen. Tot slot gaan de kinderen langs de deuren met hun zelfgemaakte knutselwerken.

Zondag 11 november van 15:00 tot 18:00 uur in de Domkerk. Kosten: € 3,50 per kind.

Human Library

Volledig scherm
Human Library Utrecht © Unsplash / indebuurt Utrecht

Sint Maarten is het feest van het delen en de Bibliotheek Utrecht viert dat komende zondag 11 november op een heel bijzondere manier: je kunt er namelijk in gesprek gaan met mensen waar veel mensen vooroordelen over hebben. Én je kunt er zo achterkomen wat je met hen deelt. Vijfentwintig mensen met een bijzondere levensstijl zitten dan klaar om antwoord te geven op al jouw vragen. Ben je nieuwsgierig hoe het is om corpsbal te zijn? Of een priester? Kom dan naar de Human Library. Hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht