Feest bij de familie Trienekens in ’t Goy: aan de overkant van het kanaal komt (voorlopig) geen megawindmolen. Waar dan wel, blijft onverminderd een zoekopdracht voor de Utrechtse gemeenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Feest bij de familie Trienekens in ’t Goy: aan de overkant van het kanaal komt (voorlopig) geen megawindmolen. Waar dan wel, blijft onverminderd een zoekopdracht voor de Utrechtse gemeenten. © Koen Laureij

Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste dominosteentje gevallen?

ANALYSEVijf weken geleden presenteerden de gezamenlijke Utrechtse gemeenten hun duurzame plannen voor de komende tien jaar. Onderdeel van hun groene voornemens was de bouw van 26 grote windmolens. Vier daarvan zou Houten voor zijn rekening nemen. Maar hier openbaarde zich deze week een pijnlijke barst in de Utrechtse klimaatambities: de Raad van State stemt niet in met de bouw van Windpark Goyerbrug.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht