Volledig scherm
De Audi stond ineens op straat. © Politie

Vier verdachten in Nieuwegein aangehouden voor poging autodiefstal in Rotterdam

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Nieuwegein vier verdachten aangehouden die probeerden een Audi RS5 te stelen in Rotterdam.

Buurtbewoners zagen dat er in de Pablo Picassostraat in Rotterdam-Nesselande vier personen verdacht gedrag vertoonden in de buurt van het voertuig. Ze alarmeerden de politie. Toen de vier er snel vandoor gingen in een andere auto, konden de getuigen nog net het kenteken noteren.

De gealarmeerde agenten troffen de auto midden in de straat met de ramen open. Op de wagen zaten veel afdrukken van handen. De eigenaar van de Audi kon achterhaald worden en was verbaasd dat zijn auto ineens midden op straat stond. Dankzij camerabeelden had de politie een goed signalement van de daders.

Achtervolging

Korte tijd later hoorde de Rotterdamse politie van Utrechtse collega’s over een achtervolging die daar had plaatsgevonden. Daarbij werd een auto met hetzelfde kenteken als het voertuig waarin de vier in Nesselande wegreden, stilgezet. De wagen – met een gestolen kentekenplaat – was per toeval bij de Utrechtse politie in het vizier gekomen vanwege te hard rijden. In Nieuwegein werden de vier inzittenden aangehouden. Zij blijken geen onbekenden van de politie te zijn en worden verhoord.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht