Volledig scherm
Een van de gestolen motoren van de familie Slootweg. © Sharon Slootweg

Vijf dure crossmotoren van Doornse familie gestolen

De familie Slootweg uit Doorn baalt als een stekker. In de nacht van donderdag op vrijdag hebben criminelen uit de garage van de familie vijf crossmotoren gestolen die een waarde vertegenwoordigen van veertig- tot vijftigduizend euro. ,,We hebben helemaal niets gehoord. De dieven hebben zich goed voorbereid.”

Toen Gert Slootweg vanochtend om 06.30 uur terug kwam van een rondje met de hond zag hij het al. ,,Ik ging via de voordeur naar buiten en kom dan via de achterdeur en de tuin terug. Toen ik zag dat het slot van het hek was geforceerd, wist ik eigenlijk al hoe laat het was.” Slootweg liep vervolgens naar de garage en zag dat de roldeur een halve meter was opengetrokken. ,,De vijf motoren die er stonden waren weg. Gestolen. Het is echt verschrikkelijk.”

Donderdagavond had Slootweg nog aan de motoren staan sleutelen. ,,Door de droogte konden we de afgelopen weken niet rijden, maar dit weekend zouden we weer gaan rijden op het veld. Ze stonden helemaal klaar in de garage. Het crossen is een familiehobby: samen met mijn zoon, dochter en schoonzoon rijden we crosswedstrijden. Maar dat zit er voorlopig helaas even niet in.” 

Kleden

Van de diefstal heeft Slootweg helemaal niets meegekregen. ,,Er lagen allerlei oude kleden en poetsdoeken op de grond. De dieven hebben die op het grind gelegd zodat de steentjes geen geluid zouden maken als ze de motoren versleepten. Ze hebben er dus goed over nagedacht.”

Vrijdagochtend is Slootweg aangifte gaan doen bij de politie. Hoop dat hij de motoren nog terug zal zien heeft hij niet al te veel. ,,Er zitten geen kentekenplaatjes op omdat het gaat om crossmotoren. Ze zijn dus makkelijk te verkopen op de zwarte markt. Het zou ook kunnen dat ze alle onderdelen eruit halen en die los verkopen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht