Volledig scherm
De winnaars tijdens het NK in Veenendaal met burgemeester Kats, die de prijzen uitreikte. © Plezier voor Allen

Vijf keer prijs voor Veenendaalse dansers tijdens NK

Plezier voor Allen uit Veenendaal heeft een succesvol weekeinde achter de rug. De dansers van de Veenendaalse dansgroep waren tot vijf keer toe de beste tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

Het NK werd dit jaar gehouden in de Basiliek in Veenendaal. Niet minder dan 135 dansparen uit het hele land verzamelden zich in de stad, om een gooi te doen naar een van de titels in verschillende dansdisciplines. Plezier voor Allen was vertegenwoordigd met dertig paren, die meededen aan zowel de duo-klassen (beide dansers hebben een beperking) als de combi-klassen (een danser heeft een beperking).

Burgemeester Kats reikte de prijzen uit in de Basiliek, waar volgens de organisatie sprake was van ‘een geslaagde wedstrijd’. Daarbij was ook nog tijd voor de ‘langste polonaise ooit’ en een optreden van zanger Frans Duijts. Het officiële Nederlandse kampioenschap G-dansen werd in samenwerking met de Stichting Danssport op maat (SDN) georganiseerd. Plezier voor Allen bestaat sinds 1995 en traint wekelijks in de Basiliek. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht