Volledig scherm
© ANP

Vijf mannen nog vast na arrestatiegolf

Vijf mannen blijven in de cel nadat zij deze week met veel machtsvertoon werden aangehouden bij een grote zoekactie naar leden van de zogenoemde Mocro-maffia. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie die ook liquidaties pleegt.

Op tien locaties werden huiszoekingen verricht, waarbij zwaarbewapende politieteams zeven verdachten in de leeftijd van 25 tot 46 jaar arresteerden. Vijf van hen zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zitten nog altijd vast. Twee mochten naar huis.

Volledige beperkingen

Het vijftal zit in volledige beperkingen en mag daarom ook geen contact hebben met de buitenwereld.  De mannen zijn dinsdag aangehouden in Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Tiel en moeten tenminste twee weken in hechtenis blijven.

De agenten zochten bij de verdachten naar onder meer wapens en drugs. Ook zocht de politie aanwijzingen die kunnen leiden naar de voortvluchtige verdachten Ridouan Taghi (40) en Saïd Razzouki (46), die op de internationale opsporingslijst staan. Taghi wordt gezien als de opdrachtgever van verschillende liquidaties in de onderwereld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht