Volledig scherm
Het personeel van De Hoefslag voor het restaurant. © De Jonge Angeliek

Vijf Utrechtse toppers in restaurantgids Lekker500

Vijf Utrechtse restaurants hebben een plekje veroverd in de top 100 van Lekker500, de jaarlijkse restaurantgids. Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin staat van deze vijf, net als vorig jaar, het hoogst genoteerd.

Het restaurant staat dit jaar op 23, een plekje lager dan vorig jaar. Ook Kasteel Heemstede in Houten (35), De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht (51), La Provence in Driebergen (72) en ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht (89) staan in de top 100.

De top-500 van de restaurantgids is samengesteld uit de rapportages van 68 professionele rapporteurs. De restaurants die door de redactie zijn bezocht worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. 'Voorbeelden daarvan zijn opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal', meldt de website van Lekker.

Volledig scherm
. © Lekker

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht