Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Vijfhonderd hbo-medewerkers maken fietstocht door Utrecht

Vijfhonderd hbo-medewerkers gaan morgen fietsen door de Domstad. Dit jaar organiseert de Hogeschool Utrecht de zogenoemde HBO fietstocht, die voor de 18de keer plaatsvindt.

In 2000 werd voor de eerste keer de HBO fietstocht georganiseerd naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de HBO-raad (Vereniging Hogescholen). Na een succesvolle tocht was een nieuwe sportieve traditie geboren.

De tocht start vanaf de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park (USP) om 09.00 uur en eindigt daar rond 14.30 uur. Met het organiseren van de fietstocht wil de Hogeschool Utrecht haar werknemers stimuleren de fiets te nemen en daarbij een steentje bijdragen aan een gebied waar een aantrekkelijk en levendig centrum is met voldoende groen eromheen. 

De fietstocht is er in vier verschillende routes van 50, 70, 90 en 120 kilometer. Deelnemers worden in groepen ingedeeld in afstand en tempo.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht