Restaurant Sumo aan de Utrechtse Potterstraat.
Volledig scherm
Restaurant Sumo aan de Utrechtse Potterstraat. © streetview

Visrestaurants Utrecht hoeven van rechter niet te ontruimen

Uitbater Lan Property van de visrestaurants Sumo aan de Potterstraat en The Fish Market aan de Schoutenstraat in Utrecht hoeft deze zaken niet met onmiddellijke ingang te ontruimen, zoals de eigenaar van de panden wil. Dat heeft de rechtbank in Utrecht na een kort geding bepaald.

Lan Property krijgt nu wellicht voldoende tijd om een overnamekandidaat te vinden, die ook de investeringen in beide panden wil terugbetalen. Lan Property investeerde bijna twee miljoen in beide panden om er restaurants in te gaan runnen.

De zaken gingen echter nooit open omdat het bedrijf de Bibob-procedure niet doorstond. Daarbij wordt gekeken of er mogelijk crimineel verdiend geld in de zaak wordt gestoken. Lan bleek, na een inval van de FIOD in andere vestigingen, delen van de omzet te hebben afgeroomd en niet te hebben opgegeven aan de belastingen.

Lan Property zocht daarop zelf naar overnamekandidaten en vond die ook, maar daar wilde de eigenaar van de panden, Esconado Beleggingen, niks van weten. Volgens Esconado betreft het hier slechts stromannen van de oude uitbaters en wil het bedrijf daar zijn reputatie niet voor op het spel zetten.

Hoewel beide restaurants nooit opengingen, betaalt Lan Property al jaren gewoon de huur door. Daarom vond de rechter dat het niet nodig was in een kort geding directe ontruiming te eisen. Dat kan later via een normale rechterlijke procedure alsnog besloten worden.   

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht