Volledig scherm
De overhandiging van de nieuwe gemeentevlag aan de burgemeester van Reghin. © Stichting Contacten Roemenie Vianen

Vlag Vijfheerenlanden wappert nu ook in Roemenië

De nieuwe vlag van de Utrechtse fusiegemeente wappert nu ook in Roemenië.  Voorzitter Sjaak van der Leij van de stichting Contacten Roemenië Vianen overhandigde deze tijdens een werkbezoek aan het land. Van der Leij ontviing op zijn beurt geheel onverwachts een onderscheiding voor het goede werk van de stichting.

Verschillende projecten van de stichting werden bezocht in het Oost-Europese land. Het bezoek ging door ondanks het feit dat de stichting in Vianen op dit moment geen goed onderkomen meer heeft voor de ingezamelde spullen. De loods op Sluiseiland moest plat vanwege woningbouw.

In Roemenië is onder meer gesproken over een nieuw project Homecare waarbij eenzame ouderen hulp krijgen met financieel beheer, persoonlijke verzorging, omgaan met computers, koken en het voorkomen van sociaal isolement. 

Schoolmeubels

De burgemeester van de stad Reghin Maria Precup heeft Sjaak van der Leij bij deze gelegenheid verrast met een ere-onderscheiding. Zij bedankte de stichting voor de ongeveer zevenduizend setjes schoolmeubelen die de afgelopen jaren zijn verscheept vanuit Vianen naar Reghin. Van der Leij op zijn beurt had voor de burgemeester de vlag van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden bij zich.

Van der Leij vindt het belangrijk dat de stichting door blijft gaan met het inzamelen van spullen ondanks dat de zoektocht naar goede magazijnruimte in Vianen nog steeds doorgaat, zo laat hij bij terugkomst weten. Tot nu toe hebben particulieren steeds ruimtes afgestaan, maar de hoop op een eigen, grote ruimte blijft.

Op zaterdag 26 oktober zijn tussen 10.00 en 12.00 uur weer goederen te brengen naar de tijdelijke loods op de Lange Dreef 22 in Hagestein. Hier staat ook een collectebus voor een bijdrage in de transportkosten.

Volledig scherm
Viaanse schoolmeubelen in een Roemeense klas. © Stichting Contacten Roemenie Vianen

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht