Volledig scherm
PREMIUM
de bilt overval mikropakket © menno bausch

Vleutenaar (29) moet rol in angstaanjagende miljoenenroof De Bilt aan rechter uitleggen

Tot in de puntjes was alles voorbereid om toe te slaan. Precies toen 42 horloges met een straatwaarde van dik 2 miljoen euro binnen waren, sloegen vier mannen met vuurwapens en bivakmutsen toe in De Bilt.

,,Ik dacht dat mijn laatste uur had geslagen. Klaar, einde van mijn leven.” Betrokken medewerkers van Mikropakket aan de Universiteitsweg in De Bilt stonden tijdens de overval rond 02.00 uur ‘s nachts doodsangsten uit. Ze werden met tiewraps vastgebonden aan polsen en enkels en kwamen na de traumatische gebeurtenissen maandenlang ziek thuis te zitten.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De weersverwachtingen zijn niet al te best, maar carnaval gaat door. Vandaag wordt het feest groots ingeluid met de Grote Optocht van IJsselstein; tijdens carnaval omgedoopt tot Apestad. Vanaf 12.30 uur trekt een stoet van tientallen loopgroepen en praalwagens door de straten van IJsselstein. De route loopt vanaf de Ruimtevaartbaan, Touwlaan en Overtoom naar de binnenstad. Het thema van het 68ste IJsselsteinse carnaval is In Harmonie. Ook in Cothen, Driebergen, Wijk bij Duurstede en Soest wordt carnaval vandaag uitbundig gevierd met optochten. Klik hier voor alle optochten en tijden in de provincie Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht