Volledig scherm
De parkeergarage bij het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. © Shody Careman

Vloer van parkeergarage Antonius Nieuwegein veilig verklaard

De parkeergarage van Q-Park bij het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein kan veilig gebruikt worden. Dat blijkt na aanvullend onderzoek naar de gebruikte vloerconstructie. Die was hetzelfde als die van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

Bij een eerste onderzoek leek er al geen sprake van gevaar en ook aanvullend onderzoek heeft nu aangetoond dat de parkeergarage gewoon gebruikt kan worden. ,,Er zijn geen maatregelen nodig zoals stutten of verminderen van de belasting’’, laat de gemeente Nieuwegein weten.

Mogelijk is er in de toekomst nog wel een keer onderzoek nodig. ,,Het Rijk laat nog verder onderzoek doen naar dit type vloeren en dat zal mogelijk leiden tot nieuwe, aanvullende richtlijnen. Zodra die bekend zijn, zal ook de Nieuwegeinse garage hier uiteraard aan getoetst worden en zal worden bepaald of er extra maatregelen nodig zijn.’’

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf onlangs alle gemeenten in Nederland opdracht om te onderzoeken of er in hun gemeente vloerconstructies waren toegepast die vergelijkbaar waren met die van Eindhoven. Daar stortte in mei een parkeergarage in aanbouw in bij Eindhoven Airport. 

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht