De afgezette Seinedreef nadat de politie daar meerdere schoten had gelost op vluchtende verdachten van een autokraak.
Volledig scherm
De afgezette Seinedreef nadat de politie daar meerdere schoten had gelost op vluchtende verdachten van een autokraak. © Koen Laureij

Vluchtende autokraker Overvecht verdacht van poging doodslag op agent

Een van de twee mannen die gisteren aan de Seinedreef bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht op hun vlucht werden beschoten door de politie wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent. 

De verdachte bestuurde de vluchtauto en weigerde te stoppen voor de politie. In plaats daarvan zette hij de auto in de achteruit en reed vol gas tegen een andere (onopvallende) politieauto aan. Om niet te worden aangereden, moest een agent wegspringen. De vluchtende verdachte botste ook tegen een andere auto aan, waar op dat moment een vrouw en kinderen in zaten.

Cel

De twee opgepakte Utrechters (26 en 21 jaar oud) zitten nog in de cel. Agenten wilden het tweetal inrekenen toen ze hen zagen inbreken in een geparkeerde auto. De verdachten gingen er in hun auto vandoor, maar een politiewagen versperde hen de weg. De verdachte die op de bijrijdersstoel van de vluchtauto zat, probeerde nog weg te rennen maar agenten konden hem direct oppakken.

Om de vluchtauto te stoppen, hebben agenten zes keer gericht geschoten. Toch zag de verdachte kans weg te komen. De vluchtauto is later teruggevonden in de J.S. de Rijkstraat in Zuilen. De bestuurder kon daarop worden opgepakt.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht