Volledig scherm
Man wordt van trap geduwd door winkeldief op Utrecht CS. © Opsporing Verzocht

Vluchtende winkeldief die man van trap duwde op Utrecht CS moet vijf maanden de cel in

De vluchtende winkeldief die een man van een trap op station Utrecht Centraal duwde, krijgt een celstraf van vijf maanden. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten. 

De dader is een 35-jarige man uit Roemenië. Hij werd begin deze maand opgepakt in Frankrijk.

Op 12 mei 2019 raakte een man ernstig gewond op Utrecht Centraal, nadat hij een flinke duw kreeg van een vluchtende winkeldief. Deze probeerde na zijn diefstal bij een drogisterij op het laatste moment een vertrekkende trein richting Rotterdam te pakken. Hierbij duwde hij een passerende man van de trap. De 39-jarige man raakte hierbij ernstig gewond.

Spijt

De dader heeft een gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd gekregen voor diefstal en mishandeling. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. De man heeft erkend dat het zijn schuld is dat het slachtoffer zwaargewond is geraakt en zegt daar spijt van te hebben. 

Hij zegt dat dit niet opzettelijk is gedaan. Het feit dat de man is gevlucht naar Frankrijk, terwijl hij wist dat hij gezocht werd, heeft de politierechter strafverzwarend meegewogen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht